طبیعت/فرهنگ

پایان نامه عکاسی کارشناسی
طبیعت/فرهنگ ، رومینا آغنده؛ استاد راهنما: فرشید آذرنگ
دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تیر 1394

 

اگر طبیعت را مکانی بدانیم که انسان از دل آن به وجود آمده، فرهنگ می تواند رسوم و منشی باشد که انسان برای زندگی بهتر و پیشرفت خود تعیین می کند. این دو مفهوم در یکدیگر تنیده شده اند و این تنیدگی با گذر زمان گسترش یافته تا جایی که مرز بین این دو بسیار نحیف شده و رنگ باخته است. این بی مرزی باعث شکل گرفتن مناظری جدید در شهر شده و ما را با صحنه هایی عجیب رو به رو می کند. صحنه هایی که آنها را نه میتوان متعلق به ” طبیعت ” نامید و نه ” فرهنگ “. فضاهای شهری که محل زندگی انسانهاست این روزها سرشار از تعلیق است. تعلیقی که ساکنانش را همیشه میان سنت و مدرنیته نگاه میدارد؛ اگر که سنت را به مثابه طبیعت و مدرنیته را به مثابه فرهنگ محسوب کنیم. انسان امروزی تا زمانی که در محیطهای شهری زندگی می کند بین این دو سرگردان است. این سرگردانی تنها وقتی تسکین می یابد که انسان آن محیط آشفته را رها کند و مدتی را در زادگاهش بگذراند. آنجاست که میتواند بین نیازهایی که طبیعت به او داده و خواسته هایی که فرهنگ به آن شکل داده است تعادل برقرار کند.

ایده ی مجموعه ی عکس ” طبیعت/فرهنگ ”  از یک تمرین کلاسی کارگاه آزاد دوره ی کارشناسی عکاسی در بهمن 1393 شکل گرفت و سپس بعد از چند جلسه عکاسی و مشورت با استاد کلاس، جناب آقای فرشید آذرنگ، برای پروژه ی پایان نامه انتخاب شد. عکاسی این پروژه تا تیر 1394 به طول انجامید و در طی این روند تغییرات لازم بعد از به تفاهم رسیدن با استاد راهنما بر پروژه اعمال گردید. این مجموعه عکس از مناظر شهری تشکیل شده که در آن حضور پراکنده ی انسان و دست ساخته هایش در کنار و میان طبیعت را می توان شاهد بود.

از این پروژه در 23 تیرماه 1394 به عنوان پایان نامه دوره ی کارشناسی عکاسی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز دفاع شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *